Гълъб Донев: Предаването на управлението ще бъде спокойно. За тези 10

...
Гълъб Донев: Предаването на управлението ще бъде спокойно. За тези 10
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Предаването на управлението ще бъде спокойно


Гълъб Донев: Предаването на ръководството ще бъде умерено. „ За тези 10 месеца ръководство на страната ние осигурихме конюнктура на мира, сигурност и предвидимост на ръководството “.

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание министър председателят Гълъб Донев. По думите му служебното държавно управление е върнало взимането на решения за бъдещето на България.

„ Гарантирахме на българските жители и бизнеса една спокойна среда, тъй че предаването на ръководството ще бъде умерено “, уточни Донев. Той изрази вяра, че ще има последователност за всичко това, което сме постигнали за тези 10 месеца.

„ Най-важно за България е да има работещо постоянно държавно управление. В момента всички системи в страната действат обикновено “, акцентира министър председателят.

„ Направихме по този начин, че България да стане център на непоклатимост за газовите доставки. Няма закъснение по Плана за възобновяване, уверен е Донев. Заварихме страната на пауза, а в този момент всички системи в страната действат. Направихме България да бъде постоянен център за газовите доставки освен за България, само че и за Източна Европа. Няма закъснение по нито една от стратегиите и плановете по Плана по възобновяване. Ние заварихме нула стартирани европейски стратегии през август предходната година, в този момент всички са стартирали. Бюджетът е подобен какъвто го одобри през юли 2022 година постоянното държавно управление. Това, което ние предложихме, не беше подкрепено, по тази причина внесохме бюджета с 6% недостиг. Да вземат решения, които са значими за българските жители и да бъдат рационални “, добави Донев.

Припомняме, че на изключително съвещание от 13:00 ч. депутатите ще гласуват новото постоянно правителство на страната, излъчено с мандата на втората политическа мощ – „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР